top of page
Søk
  • mereteljung

Uterommet, et herlig sted!

Har du planene klare for uterommet ditt? Tiden fremover er en herlig tid hvor mange nyter de første varmende solstrålene og starter å drømme om hvordan hagen og uterommet skal se ut, eller helst hvordan de skal nyte sommeren i uterommet.Noen små tips nå før utesesongen begynner for fullt er det lurt at du ta med deg før du setter i gang med de store prosjektene.


- Sol og skygge: Lær deg uterommet ditt å kjenne for å finne ut hvor du ønsker å oppholde deg. Du ønsker kanskje mest mulig sol der du oppholder deg? Er det behov for en svalende plass på de varmeste dagene, og hvor på tomten finner du den?


- Tenk på å skape soner i både hagen og på terrassen. Gjør hagen litt spennende, men noen elementer som blir et blikkfang og bruk for eksempel planter eller levegger til å lage lune og skjermede soner. Ikke vær redd for å bruke litt størrelse på både møbler og planter og lag gjerne grupper med vekster i bed eller krukker. Det skaper en spenning og fin harmoni i hagen. Det kjedeligste man kan støte på er vel kanskje store åpne plasser med "ingenting" på.


- Ikke glem å tenke på hva du vil se ut på når du er innendørs. Hagen skal være trivelig både når du er inne og når du oppholder deg ute i den.


- Og ikke minst - for at du skal sitte igjen med den frydelige følelsen, er det viktig at du legger en helhetlig plan. Prøv å tenke som du gjør når du skal starte et prosjekt inne. Hvilke behov har du? Hvordan drømmer du om at hagen skal se ut og oppleves? Hvilken stemning vil du skape? Hvor mye vedlikehold er greit å belage seg på? Resultatet blir så mye mer tilfredsstillende når alt er godt gjennomtenkt.


Og husk at du ikke trenger å gjøre alt på en gang. Har du store områder er det kanskje mest oppnåelig å gjøre ferdig et lite område av gangen, og det funker utmerket så lenge du har en god plan for helheten ♡


Fortsettelse følger♡

40 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page