top of page
Søk
  • mereteljung

Post korona-trender

Under pandemien har fokus blitt flyttet for mange mennesker.


Vi har hatt en periode der vi har levd i to stadier på en gang; virkeligheten før pandemien og virkeligheten etter pandemien. Vi har vært der midt i mellom, i en overgang kjennetegnet av ensomhet, endringer, ydmykhet, redsel, fornektelse, justeringer - uten å vite noe om når denne overgangsfasen skal ta slutt.


Jeg kjenner at jeg for min del har holdt fast på rutiner så godt det har latt seg gjøre, for en viss normalitet og noe velkjent har vært trygt.


I tillegg har jeg innsett at livet er litt annerledes; kanskje for en periode eller kanskje for alltid. På en måte har det vært en tid for å markere at det er en ny periode på vei og en ny begynnelse som ligger der foran meg.Vi har levd i en usikker tid i uendelig mange måneder nå. Hva vil de neste ukene bringe av tiltak, begrensninger, muligheter? Vi har tapt kontrollen over deler av våre liv, men ett sted har vi kunnet føle på kontroll - nemlig hjemme, i livene våre der det interne skjer.


Som for eksempel det å pusse opp hjemme - der har vi hatt full kontroll. Vi har tatt valg, vi har revet, vi har bygget, vi har malt, vi har planlagt og vi har under hele prosessen hatt full kontroll.


Vi har fått muligheten til å ta kontroll over våre egne private liv og hva vil vil fylle dagene og hjemmene våre med.


Krisen vi har levd i og fortsatt lever i har skapt noen nye trender for hvordan vi ønsker å leve og bo. Hytta har blitt vårt nye godt besøkte feriested.

Mange fler enn tidligere søker ut av de store byene. Utenfor storbyen der det meste kjennes så veldig mye tryggere. "På landet" kan man slippe de store folkemengdene og smitterisikoen det innebærer og "på landet" er det billigere og tryggere økonomisk i trange og vanskelig tider.Vi søker ro og balanse i både hverdagen og interiøret, og naturen settes pris på som aldri før. Vi vil ha det solide og autentiske tett på oss i interiøret.


Tiden kjennetegnes ved grounding - vi søker "jording" ved å finne tilbake til det naturlige, det nære, det trygge og alt det grunnleggende. Surdeiger har blomstret som aldri før, og ventelistene på drivhus har vel aldri vært så lange som nå. Vi ønsker å fylle livene våre med sunne råvarer og naturlige materialer.Naturens fargepalett blir med inn. Vi ønsker oss et rolig sted hvor vi kan slappe av, det skal være mykt og delikat. Farger og materialer skal gjøre at vi føler oss vel. Vi vil at det skal vare.

Personligheten blir mer tydelig også i interiøret. Det er der vi bruker tid og det er der vi skal trives og slappe av. Vi vil ikke ha en kopi av naboens eller venninnens hjem - vi vil ha vårt eget.


Vi har gått inn i en fase der vi vil klare oss, vi vil være i stand til å hvile i oss selv og avfinne oss med den situasjonen som er. Vi finner løsninger og vi ser fremover. Kanskje vi sees på landet? ♡36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page