top of page
Søk
  • mereteljung

Trenger du tips til innredning av barnerommet?

Det kan være lett å gå seg vill i jungelen av muligheter når du skal innrede et barnerom.

Med alle de fargerike og fristende lekene, møblene og tilbehøret som finnes på markedet, kan det kanskje bli en miks av alt for mye ulikt - og lite gjennomtenkte løsninger.


Barn i ulike aldere har forskjellige behov, men felles for alle barn, er at de kommer til verden med en sterk drivkraft til å utforske verden rundt seg. Tenk så mye de tilegner seg og lærer ved å være nysgjerrige på omgivelsene.


Bruker du litt tid på planlegging av barnerommet, kan du lage både funksjonelle og nyttige løsninger for barnets trivsel, kreativitet og læring.


⭐︎ Møbler - Det lønner seg å satse på holdbare løsninger til et barnerom. Selv om det vil koste litt mer å investere i, vil det til gjengjeld vare desto lenger. Tenk at møblene kan ha ulike funksjoner etter som årene går og barnet vokser til.

En seng som vokser med barnet eller har andre funksjoner enn kun til å sove i, og en stol som kan brukes helt frem til skolealder er f.eks. gode investeringer.

⭐︎ Leker og materiell - Det finnes et utall av leker og materiell på markedet som har en bestemt måte å brukes på eller lekes med - noe som er forhåndsdefinert. Slike leker utfordrer barnas kreativitet i liten grad. De brukes på den måten de er laget for, og barn blir fort lei av eller "ferdige med" å leke med slike leker.

I stedet for disse forhåndsdefinerte eller i tillegg til, har du gode alternativer til materialer og kombinasjoner av materialer barna kan leke med - som fremmer kreativiteten, utforskertrangen og lærelysten. Det kan for eksempel være treklosser, kongler, kopper, fine stener i kombinasjon med små figurer eller dyr.

Ser du hvilke ulike utgangspunkt dette bidrar til for barnas læring? På forhåndsdefinert leketøy vs ting å leke med?
⭐︎ Oppbevaring - Noe av det viktigste på et barnerom! Det er et stort behov for plass til oppbevaring på barnas rom. Tenk at det skal være enkelt for barna å finne frem det de har lyst til å bruke selv og i tillegg skal de kunne greie å rydde bort etter seg. Det er mye læring i det å rydde - barn sorterer og kategoriserer, noe som stimulerer både språkutvikling og begynnende matematikkforståelse. Tenk det da!

Alle leker trenger ikke være tilgjengelige hele tiden. Det går fint an å lage seg et system med typ et "lekotek" der man kan rotere på hva som er fremme i perioder - alt etter interesse og hva du som forelder ønsker å tilby.

Både hyller, skuffer, skap og kurver er gode løsninger for oppbevaring. Det gjelder å finne det som fungerer best i forhold til barnets behov og rommets utforming og størrelse.
Barn og rom er et tema som engasjerer meg stort - så fortsettelse følger en annen gang, med tips om fargesetting og belysning ♡


Og du - trenger du noen å sparre med eller har lyst til å lære mer om barn, rom og lek - da er jeg tilgjengelig for å hjelpe deg med å finne gode løsninger♡28 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page