top of page
Søk
  • mereteljung

Magiske rom ⭐︎

Er du god på å skape magi? Av og til kanskje?

Barn derimot - de ser og skaper magi overalt. Er ikke det helt fantastisk?


Ved å tilrettelegge fysiske rom, enten det er i en institusjon som barnehage eller rett og slett rom i hjemmet, kan du skape de mest magiske miljøer for både lek og læring.


Det handler om å se muligheter, og det handler om å skape soner i et miljø som inviterer barna inn i en lek eller en læringssituasjon.

Ved å møblere på en måte som frister barn til å ta i bruk eller utforske rommene, kan du se barn som kommer inn i en skikkelig god flyt. Husker du da du var i den flytsonen i leken som liten? Da du glemte helt tid og sted og leken kunne vare i time etter time ♡

Lek er viktig i livet vårt - for både språket, det sosiale, det emosjonelle, for kognitiv utvikling, for kreativiteten, for det motoriske og ikke minst for å kjenne på en oppriktig livsglede!

Tenk det da! At det å leke kan være så altoppslukende og altomfattende.

Og tenk det - at du og jeg kan tilrettelegge rom på en måte som gjør at barna får maksimalt utbytte av rommet og kan kjenne på den gode flytsonen i leken.


Ikke bare innredningen av rommet, men hvilke materialer vi velger å ha tilgjengelig for barna i disse rommene har også stor innvirkning på barnas utforskertrang og lyst til å leke og oppdage.

Det tenkte jeg å skrive litt mer om en annen gang ;) Et lite hint er ting å leke med i motsetning til leketøy...


Synes du temaet om barn og rom er spennende, håper jeg du tipser andre om innleggene her. Det hadde vært gøy å være en hel gjeng med fine folk som ønsker å skape magiske rom for barn⭐︎
43 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page