top of page
Søk
  • mereteljung

Hvordan skape en frydelig hverdag? ♡

Som interiørdesigner er mitt store fokus å skape omgivelser der du kan kjenne på den frydelige følelsen.

Den frydelige følelsen som gjør at du kan slappe av, at du føler deg hjemme, at du kan hente deg inn, få energi, være kreativ og rett og slett nyte livet og alle livets goder.
Hverdagen er for mange en kavende følelse og en kamp om å komme seg gjennom alle ukens plikter. Det eneste som frister der fremme er helgene eller feriene, hvor man mindre.

Av og til kan dagene kjennes kaotiske og fortvilende - og vi drukner lett i alle ting vi må uten at vi greier å nyte de små øyeblikkene som vi gjerne vil.


Jeg innbiller meg, eller forresten - er ganske sikker på, at det meste henger sammen - alle stunder i hverdagen krever en tilstedeværelse og et fokus som gjør at både du og jeg kan lage oss en frydelig hverdag.


Hvordan starter du dagen din? Dine morgenritualer har en stor innvirkning på hvordan resten av dagen din blir. Har du et godt sted å nyte forkosten din? Kanskje kan du stå opp en liten stund tidligere enn du pleier for å slippe å kaste nedpå noe mat. Et kjøkken du trives på er ikke alle forunt - og en spiseplass som innbyr til både egentid og større sosiale lag er det en kunst å skape. Kanskje er en liten hyggelig og praktisk frokostplass det rette for å lage en frydelig start på din dag? Lukten av nylaget kaffe, noen små interiørelementer som er en fryd for øyet. Noen magasiner liggende lett tilgjengelig. Kjenner du stemningen? ♡


Et bad som innbyr til en velværestund enten det er morgen eller kveld, kan også skape en litt mer frydelig hverdag. Tenk over hvordan badet på ditt favoritthotell ser ut - tenk det å kunne unne seg den feriefølelsen hver eneste dag, bare hjemme hos seg selv ♡ For det er jo ikke sånn at vi skal leve for helgene og feriene der fremme et sted. Nei, det er her og nå livet skjer, så la oss skape en frydelig hverdag for noen og enhver.

Hva skal til for at du både skal ha et praktisk bad og samtidig bevare den digge feriefølelsen hjemme hos deg selv? Vi er alle forskjellige, og vi har alle ulike preferanser. Derfor er det så viktig i min rolle som interiørdesigner å bli kjent med deg som kunde for å vite hva som gir akkurat deg den frydelige følelsen i livet ditt - og hjelpe deg til å skape en rød tråd, både funksjonelt og estetisk.


Å ta seg tid til små pauser i løpet av dagen er én måte å være mer tilstede på. Sammen kan vi skape et hjem og et miljø der du kan puste litt i noen minutter.

En rolig sone, et godt sted å sitte eller ligge og harmonisk sammensatte farger og materialer kan hjelpe deg på veien til å skape noen gode vaner. Det skal ofte ikke så mye til, det gjelder bare å se det og sette fokus riktig sted.

For det å puste er viktig - viktigere enn du aner. Jeg går i fella mange ganger selv. Skal bare gjøre ferdig "hundre oppgaver" før jeg tar en pause eller gir meg - og aller helst et par - tre oppgaver på en gang. Det er ikke særlig smart... Hjernen har ikke fullt fokus på mer enn en ting av gangen, og etter en stund trenger den faktisk noen minutters avkobling for å "resette og lade opp" til en ny konsentrert og fokusert arbeidsøkt. Egentlig ikke mer avansert enn det, men vanskelig å gjennomføre i praksis allikevel.

Ligger miljøet rundt deg til rette for at du kan ta deg en pause, er det mye lettere å klare å gjennomføre det.Hjemmekontoret for eksempel. Den nye hverdagen for mange. Det gjelder å skape en arbeidsro samtidig som det skal være inspirerenede og behagelig å sitte der og jobbe i mange timer. Jeg har skrevet litt om hvordan skape en god arbeidsplass hjemme her om du vil lese.


Når dagen er over - har du da et svalt, behagelig soverom, innredet for å slappe av, koble ut og "lade"? Riktige farger, en møblering som passer deg og rommet, tekstiler som skaper den frydelige stemningen du vil ha og ikke minst løsninger som gjør at du har nok oppbevaring til å unngå rot og støvsamlere. Ikke minst lys - leselys, lys til å finne frem i garderobeskapet, lys nok til rengjøring Det er mange valg å ta, og mange små detaljer som spiller en viktig rolle for den frydelige helheten.


Som du sikkert har skjønt om du fortsatt henger med, brenner jeg for den totale helheten i ditt liv. ikke bare det materialistiske, men hvordan interiøret i kombinasjon med ditt fokus og dine valg og prioriteringer er med på å skape en FRYDELIG HVERDAG for nettopp deg ♡


Det er så mye mer jeg kunne fokusert på som er små brikker i det frydelige puslespillet, men det får bli en annen gang.

Jeg er her for å bidra til å skape en frydelig hverdag for deg og dine♡

77 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page