top of page
Søk
  • mereteljung

Hjemmekontor - trenger du 5 tips for å trives på kontoret?

En ny hverdag med et elsk-hat-forhold muligens. Koronatiden har endret arbeidshverdagen for ganske mange mennesker.

Noen opplever å være mer produktive og ha høyere motivasjon. Allikevel kan man oppleve både overarbeid og utmattelse. Det kan være vanskelig å skille mellom arbeid og fritid, og savnet etter kollegaer kan være stort.


Noen enkle grep kan i allefall hjelpe deg til et frydeligere arbeidmiljø i hjemmet:


Orden og struktur - Rydd bort all den overflatestøyen som du klarer. Det sies at kontorpulten din er et bilde av hvordan det ser ut i hodet ditt ;) Har du mye unødvendig som ligger og flyter, skaff deg fine og enkle oppbevaringsløsninger som bokser og hyller eller skap der du kan rydde bort og legge unna alt det du bare trenger en gang i blant.Plassering av og type møbler - å sitte og jobbe i sofaen eller ved kjøkkenbordet er ikke ideelt over tid. Har du mulighet for å sette av et lite område til en kontorløsning med en god arbeidsflate og en ergonomisk god stol, slipper du vond rygg og belastninger du ellers ikke ville fått.

Har du i tillegg mulighet til å lage kontorplassen din i et område i hjemmet ditt der det er mulig for arbeidsro (bort fra støy fra trafikken utenfor, ikke med ryggen mot dører og andre "trafikkerte" steder i hjemmet ditt eller i nærheten av vaskerommet og den "fristende" klesvasken :) ).


Frisk luft med god kvalitet - har du ikke vindu eller andre muligheter for å lufte skikkelig der du sitter på hjemmekontor, omgi deg med en god duft og grønne planter. Duftpinner eller en god romspray med en frisk duft, kan hjelpe deg å holde motivasjonen på topp. Grønne planter er uansett godt for både den frydelig følelsen og for luftkvaliteten.


Arbeidslys - godt arbeidslys er alfa omega. Lyset fra en skjerm time etter time er slitsomt for øyne og hode, så sørg for godt lys selv om det er dagslys.


Omgi deg med noen favoritting - har du noen spesielle favoritter? Ha de rundt deg - det øker den gode følelsen din og kan bidra til større motivasjon og kreativitet. Når vi er rolige til sinns og kjenner på tilfredshet, blir vi mer kreative. Om det er et kunstverk, en favorittblomst eller noen krystaller som gjør deg tilfreds, ha de i nærheten på hjemmekontoret ditt. Prøv det og legg merke til forskjellen.Frydelig arbeidlyst til deg ♡

18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page