top of page
Søk
  • mereteljung

Er du klar for høstmørket?💡

Kanskje litt i tidligste laget å begynne å tenke på det, sier du? Når det gjelder belysning i hjemmet ditt, er det derimot smart å begynne å tenke på det allerede nå.


Nok lys, riktig lys og god plassering av lys er en kunst. Mange føler behov for mer lys hjemme og fyller opp med bordlamper og stålamper uten å få den ønskede effekten.


Med årene øker et menneskes behov for godt lys - enten vi vil det eller ei. Samtidig blir vi mer og mer ømfintlige mot refleksjoner og blending med alderen, så det er mange hensyn å ta ved valg av og plassering av lamper.


Lys er viktig for både atmosfære og sikkerhet, lys skaper helhet og stemning, og lys gir trivsel.

Hvordan lyset er utformet, har noe å si for hvordan vi oppfatter et rom, materialer, tekstur, farger og det har noe å si for hvordan vi orienterer oss i et rom og hvilket inntrykk vi får av rommet.

Richard Kelly, en pioner innen arkitektonisk lysdesign, snakket om tre prinsipper for lyssetting:


  1. General lighting - allmennbelysning

  2. Accent lighting - effektbelysning

  3. Play of brilliance - dekorasjonsbelysning

Lyssetting av rom handler om å lyssette vertikale flater. Først da får vi en opplevelse av et tredimensjonalt rom. Det finnes ingen fullstendig fasit på hvordan man lyssetter en bolig, men allikevel er det en del forhold som bruk av rommet, personene som bor i boligen og mengden dagslys som kan utnyttes.


Lamper og lyskilder bør velges med omhu og ved å finne en god miks av lyskvaliteter til ditt hjem kan du skape gode rom med godt lys.

Og trenger du hjelp, kan jeg tegne helhetlige lysplaner for deg, som viser både plassering og type lyskilder.


Forbered deg for mørkere tider allerede nå ⭐︎9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page