top of page
Søk
  • mereteljung

Behov for orden og helhet.

Trivsel hjemme henger ofte sammen med funksjonalitet. Mange går og kjenner på en følelse av å ikke være helt fornøyd eller man kan ha rom eller soner i hjemmet man enten ikke bruker så ofte eller ikke trives så godt å være i.

Som oftest kan det meste løses med enkle grep og for mange er det helheten og den røde tråden som er vanskelig å definere. Mye hjelper ved at hjemmet oppleves praktisk og funksjonelt.


Det er noen punkter som er greie å ta tak i i rom hvor man kjenner det skurrer det litt.


Er det nok orden i dette rommet? Av og til er det faktisk størrelsen på møblene som har noe å gjøre med inntrykket av om rommet føles "ryddig" eller ikke. Noen har en tendens til å overmøblert rommene. Noen har en tendens til å innrede med altfor små møbler. Våg å bruke litt størrelse på møblene, men unngå å overmøblere.


For mange melder også kaoset seg i overgangsperioder i løpet av året. Spesielt i rom som er preget av sesongskifte. Som i entreen eller på soverommet for eksempel.


Både her og i alle andre rom er nok skap- og hylleplass alfa omega. Klær og ting bør ha sin faste plass. Da er det enklere å henge eller sette ting på plass etter bruk.


Og har du barn; lag funksjonelle løsninger så de kan bli så selvstendige som mulig hjemme.


Kurver eller dekorative esker fungerer utmerket til "hurtigrydding" i hverdagen - spesielt om du har barn. Bare husk å rydde ut av disse "hurtigryddingsstasjonene" så fort du klarer så alt kommer på sin faste plass.Hva kan du kvitte deg med om du føler at du har alt for mye du ikke bruker?

Ryddeprosesser er lure å planlegge. Kanskje du bør ta ett rom av gangen, men ikke over for lang tid for da må du bare starte på nytt i det første rommet igjen når du endelig har kommet rundt... ♡

Inspirasjon til et ryddig og funksjonelt hjem kan du blant få av ordensmennsker som Marie Kondo og Synnøve Skarbø. Og om du først begynner å organisere, blir du kanskje hekta? Det er den største men beste bakdelen ;)


Ha en god og ryddig helg! ♡


22 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page